Nieuws

Medicijnpaspoort

Indien u een medicijnpaspoort nodig heeft voor vakantie of ziekenhuis kunt u die in de apotheek aanvragen. 
Wij verzorgen dan direct uw medicijnpaspoort en kunnen indien u nog vragen heeft, bijvoorbeeld over het samenstellen van een reisapotheek, u adviseren. 

NB. Vergeet niet bij het ophalen van het medicijnpaspoort uw identiteitsbewijs mee te nemen.
 

Herhaalrecepten Sint Pancras

Vanaf februari 2011 is het voor patienten van huisartsenpraktijk Sint Pancras mogelijk om herhaalreceptuur aan te vragen via deze website (andere mogelijkheid is de herhaaltelefoon).

Dit is alleen mogelijk indien u een herhaalnummer op uw etiket heeft staan. Als dit er niet op staat, dient u de herhaling op gebruikelijke wijze aan te vragen via de huisarts.
Indien u herhaalreceptuur wenst aan te vragen ga dan met de cursor naar de blauwe balk "bestellen" en kies voor "herhaalrecepten via herhaalnummer". Vul daar de benodigde gegevens in: herhaalnummer (zonder puntjes ertussen) en geboortejaar.
Wij verzoeken per aanvraag alle herhaalreceptuur aan te vragen. Zo kan onze bezorgdienst u efficient een keer per 3 maanden voorzien van herhaalgeneesmiddelen.

Loopt de medicatie niet geheel synchroon (het ene middel is eerder op dan het ander), vul dan het synchronisatieformulier in en laat dit ophalen door onze bezorger. U kunt dit natuurlijk ook bij ons inleveren.
De standaardafspraak die geldt is: Indien u op een werkdag voor 11.00 uur besteld, zal de bestelling de volgende werkdag bezorgd worden.
 

Apotheek geen Kringapotheek meer!

Apotheek Centrumwaard gestopt met Kring

Per 1 april 2012 is apotheek Centrumwaard geen onderdeel meer van Kringapotheken Nederland. Verschil in inzicht over toekomstige ontwikkelingen liggen hieraan ten grondslag. Daarom is ook de website veranderd.

 

Overleg KNMP over informatie budgetpolis

De KNMP, de Consumentenbond en patiëntenfederatie NPCF overwegen patiënten met een budgetpolis nader te informeren als zij onverwacht worden geconfronteerd met hoge geneesmiddelennota’s.

Lees de rest van dit artikel>>

Bron: pw.nl
Publicatiedatum: 20-01-2015

 

“Muziek verlicht pijn na operatie”

Kinderen die een grote operatie moeten ondergaan, hebben minder kans op pijn als ze eerst dertig minuten naar muziek luisteren van bijvoorbeeld Taylor Swift of Rihanna.

Lees de rest van dit artikel>>

Bron: gezondheidsnet.nl
Publicatiedatum: 12-01-2015

 

'Knuffelen kan mensen weerbaarder maken tegen griep'

Knuffelen zou mensen wel eens weerbaarder kunnen maken tegen griep, zo beweren Amerikaanse wetenschappers in een nieuw wetenschappelijk onderzoek.

Lees de rest van dit artikel>>

Bron:nu.nl
Publicatiedatum: 17-12-2014

 

“Toenemende rol voor apotheker bij zelfzorg”

De apotheker zal een steeds grotere rol gaan spelen bij zelfzorgmanagement. Niet alleen patiënten worden hiermee geholpen (met gericht advies), maar apothekers kunnen hiermee ook een deel van de groeiende werkdruk van huisarsten wegnemen. Dat is besproken tijdens het congres 'Consumer Health: evolution or revolution?' van Merck in Londen, waar verschillende professionals samen kwamen.

Lees de rest van dit artikel>>

Bron: gezondheidsplein.nl
Publicatiedatum: 03-12-2014

 
We maken gebruik van cookies op deze website zodat we u beter van dienst kunnen zijn met onze services.