Nieuws

Medicijnpaspoort

Indien u een medicijnpaspoort nodig heeft voor vakantie of ziekenhuis kunt u die in de apotheek aanvragen. 
Wij verzorgen dan direct uw medicijnpaspoort en kunnen indien u nog vragen heeft, bijvoorbeeld over het samenstellen van een reisapotheek, u adviseren. 

NB. Vergeet niet bij het ophalen van het medicijnpaspoort uw identiteitsbewijs mee te nemen.
 

Herhaalrecepten Sint Pancras

Vanaf februari 2011 is het voor patienten van huisartsenpraktijk Sint Pancras mogelijk om herhaalreceptuur aan te vragen via deze website (andere mogelijkheid is de herhaaltelefoon).

Dit is alleen mogelijk indien u een herhaalnummer op uw etiket heeft staan. Als dit er niet op staat, dient u de herhaling op gebruikelijke wijze aan te vragen via de huisarts.
Indien u herhaalreceptuur wenst aan te vragen ga dan met de cursor naar de blauwe balk "bestellen" en kies voor "herhaalrecepten via herhaalnummer". Vul daar de benodigde gegevens in: herhaalnummer (zonder puntjes ertussen) en geboortejaar.
Wij verzoeken per aanvraag alle herhaalreceptuur aan te vragen. Zo kan onze bezorgdienst u efficient een keer per 3 maanden voorzien van herhaalgeneesmiddelen.

Loopt de medicatie niet geheel synchroon (het ene middel is eerder op dan het ander), vul dan het synchronisatieformulier in en laat dit ophalen door onze bezorger. U kunt dit natuurlijk ook bij ons inleveren.
De standaardafspraak die geldt is: Indien u op een werkdag voor 11.00 uur besteld, zal de bestelling de volgende werkdag bezorgd worden.
 

Apotheek geen Kringapotheek meer!

Apotheek Centrumwaard gestopt met Kring

Per 1 april 2012 is apotheek Centrumwaard geen onderdeel meer van Kringapotheken Nederland. Verschil in inzicht over toekomstige ontwikkelingen liggen hieraan ten grondslag. Daarom is ook de website veranderd.

 

Eerste insulinepen met 200E/ml

Voor het eerst is er een 200 eenheden/ml maaltijdinsuline op de markt voor patiŽnten die dagelijks meer dan 20 eenheden snelwerkende insuline nodig hebben: de Humalog 200 eenheden/mlKwikPen.

Lees de rest van dit artikel>>

Bron: Mednet
Publicatiedatum: 17-02-2015
 

Medicatiequiz

Al spelend iets bijleren over medicatie? Speel dan deze quiz met weetjes over slaapmiddelen, pijnstillers, antidepressiva en nog veel meer.

Lees de rest van dit artikel>>

Bron: devoorzorg.be
Publicatiedatum: 13-2-2015

 

Zorgverzekeraars zien mogelijkheden voor uitgifte-automaat medicijnen

Zorgverzekeraars hebben zich tijdens een speciale bijeenkomst van ZN laten informeren over de mogelijkheden die een uitgifte-automaat heeft om de farmaceutische spoedzorg te verbeteren.

Lees de rest van dit artikel>>

Bron: nu.nl
Publicatiedatum: 05-02-2015

 

Dure medicijnen hebben een sterker placebo-effect

Een medicijn dat tegen een hogere prijs op de markt gebracht wordt, zou een beter effect hebben omdat patiŽnten ervan uitgaan dat het effectiever zal zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Cincinnati in Ohio.

Lees de rest van dit artikel>>

Bron: welingelichtekringen.nl
Publicatiedatum: 31-01-2015

 
We maken gebruik van cookies op deze website zodat we u beter van dienst kunnen zijn met onze services.